0

Vrei sa iti schimbi jobul? Schimba prima oara asta…

cercTe simti blocat intr-o slujba plictisitoare, prea incarcata, nesatisfacatoare? Ar fi timpul atunci pentru o schimbare. Sau poate nu inca. Cum poti lua decizia corecta? Deciziile referitoare la cariera pot fi extrem de greu de luat. Iti imaginezi toate posibilitatile in mintea ta, le tot rulezi, derulezi ca intr-un film cu deznodaminte diferite dar atat timp cat simti ca nu stii nimic sigur este greu sa stii si ce sa faci. Incepi sa devii un suflet torturat, incapabil sa te misti mai departe si faptul ca bati pasul pe loc este de nesuportat. De aici pana la primul pas gresit este foarte putin… Prima tentativa este sa cauti ceva diferit…si atata timp cat te scoate din starea mizerabila in care esti, a cauta ceva nou este singura ta speranta. Si poate speranta ca va fi mai bine decat la jobul actual. Si acum vine intrebarea: ti-ai facut o strategie si te-ai gandit ce vrei cu adevarat de la un nou loc de munca? Curios este ca atunci cand pleci de la un loc de munca poti lasa in urma seful, colegii, orele de peste program, proiectele la care ai muncit din greu dar te-ai gandit vreodata ca singura persoana pe care o vei lua cu tine esti chiar tu? Tu, cel neschimbat!

Si atunci care ar fi primul pas corect?

Primul pas corect ar fi sa schimbi prima oara asta…
Inainte de a lua decizia sa iti schimbi jobul cu ceva nou, petrece ceva timp cu tine. Asa iti vei da seama ce vrei in general de la cariera ta, ce viata vrei sa traiesti? Iti poti pune aceste intrebari: cum vreau sa fie cariera mea? ce vreau mai exact de la un loc de munca? cum vreau sa arate viata mea in toate aspectele sale? ce anume m-a tinut pana acum sa nu obtin toate aceste lucruri? ce pret sunt pregatit sa platesc pentru a avea ceea ce imi doresc? ce cred despre cariera mea? despre locul de munca actual? Si mai ales, ce vreau?

Poate asa vei descoperi ca, de fapt, ai de lucrat la increderea in tine…sau poate ar fi timpul sa iti pui obiective mari de care sa te tii si sa ti le implinesti. Sau poate e timpul sa inveti sa comunici cu seful tau, cu colegii tai. Sau poate ce faci acum nu se potriveste cu tine.

Fii bland cu tine in acest proces de a-ti da seama ce vrei. Important este sa stii ca a-ti schimba jobul nu e intotdeauna o solutie. O solutie este ca schimbarea sa vina din interior si nu din exterior.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.