0

Si totusi ce este iubirea?

In coaching ajung de multe ori si in momentul in care clientul isi doreste un partener, un iubit/o iubita si vor sa rezolve si aceasta “problema”.  Ceea ce mi se pare intr-un fel socant este faptul ca o relatie de dragoste oamenii o gandesc intr-un mod gresit: in termeni de celelalt “sa-mi dea x sau y”, sa fie intr-un anumit fel, sa arate intr-un fel…proiectii absolut halucinante asupra viitorului partener.

Toate acestea vin dintr-un trecut subordonat unor tipare invatate – ceea ce a vazut in relatia dintre parinti, experienta relatiilor trecute…. si cel mai bizar lucru este faptul ca oamenii nu isi doresc sa fie iubiti pentru ceea ce sunt – desi doar despre asta este vorba, doar ca nu constientizeaza si incep sa aiba cereri absurde de la partener – si nici nu doresc sa iubeasca pe celalalt pentru ceea ce este..cu alte cuvinte viitorul partener e “obligat “ sa bifeze ce are pe lista si uneori fara a da nimic inapoi si fara a intelege ca iubirea este o cerinta de primul loc.  

Din pacate lucrurile nu merg asa. In momentul in care iti propui sa iti gasesti jumatatea ai nevoie de multa deschidere, de multa iubire de sine, de  multa acceptare a ta si a celorlalti pentru ca altfel nu il vei intelege pe celalalt si nici nu il vei iubi. Vor fi niste proiectii a ceea ce consideri tu ca trebuie sa fie o relatie si nu o iubire adevarata.

Si totusi ce este iubirea? Am un raspuns din punctul meu de vedere pentru ca eu vad iubirea ca fiind acea sinteza si complementaritate a tot ceea ce este in opozitie. Pentru ca iubirea include bun si rau in acelasi timp, pace si razboi, suisuri si coborasuri,  fericire si tristete. Este o moneda cu doua fatete asa cum totul in viata are doua fatete. Este adevarat ca din perspectiva personala de multe ori nu vedem lucrurile negative ca fiind pozitive  si nici cele pozitive fiind negative, insa ai nevoie de ceva timp sa vezi lucrurile in aceasta perspectiva. Si de o schimbare de paradigma pentru a putea sa vezi lucrurile asa.  Iar iubirea cuprinde totul si asa cum fiecare om are parti bune si rele, iubirea le cuprinde pe amandoua: bun si rau. NU poti iubi pe cineva doar atunci cand iti arata partile lui pozitive eludand pur si simplu partile lui negative asa cum persoana care te iubeste nu te poate iubi doar atunci cand esti cea mai buna varianta a ta fara sa iubeasca si cea mai rea varianta ta.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.