0

Schimbare, schimbare du-te la plimbare

Aveam o discutie cu cineva si imi spunea ca abordez gresit problema schimbarii. Imi spunea: “Oamenii nu isi doresc schimbare. Intelege ca, daca le spui ca trebuie sa se schimbe ca sa le fie mai bine nu vei avea succes ca si coach.“ Pe moment i-am spus ca daca un om nu-si doreste schimbare e normal sa nici nu ajunga la coach pentru ca nici macar nu e motivat sa se schimbe. Insa am rumegat ceea ce mi-a spus si mi-am dat seama ca asa e. Am inceput sa fiu atenta si la cum isi promoveaza altii trainingurile sau diverse workshop-uri sau orice legat de dezvoltare personala si am observat ca foarte putini spre deloc nu folosesc cuvantul schimbare. Cei mai multi iti ofera calea spre fericire,spre bani, prosperitate, spre o mai buna relationare cu parintii, copiii, partener etc. Desi, normal ei se bazeaza pe schimbare. Pe faptul ca in urma a ceea ce iti spun ei te schimbi si iti imbunatatesti traiul, relatiile etc.
Asa ca, i-am cerut scuze persoanei si i-am spus ca are dreptate. Ca imi dau seama ca oamenii care sunt determinati sa schimbe ceva in ei/la ei sunt foarte putini si ca daca te prezinti cu “schimba-ti gandirea si iti vei schimba viata” toti te vor aproba, te vor aprecia pentru ca vorbesti “frumos”…. dar atat. Cu siguranta voi face schimbarea necesara mie si schimb mai intai paradigma meafete.
Stiam deja ca marea majoritate a oamenilor nu vor sa iasa din zona lor de confort. Oamenii se complac in situatii, relatii, joburi care nu le fac deloc placere si nu le aduc satisfactii. Si vin eu si le spun: ba poti sa schimbi jobul; poti fi fericit; poti sa ai relatia dorita… important este sa incepi cu tine. Intai sa fii fericit tu cu tine. Sa ai o relatie buna tu cu tine. De abia apoi poti iesi “in lume”. Sa te schimbi tu inainte de a-i schimba pe ceilalti. Insa e mult mai usor sa ne plangem ca nu avem una sau alta, ca partenerul nu face si nu drege, cat de nenorocit este seful sau colegul fara sa ne dam seama ca ei sunt de fapt reflexii ale problemelor noastre, ca ei oglindesc perfect ceea ce noi nu vrem sa vedem la noi insine…

Drept urmare ma voi rebrandui…sau nu?!

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.