0

Masinile verzi din viata mea

masina-verde-de-jucarie-pe-podea-din-lemn

Am facut urmatorul experiment: m-am hotarat sa ma uit dupa toate masinile verzi pe care le intalnesc pe strada. Un experiment simplu si la indemana, prin care poti demonstra faptul ca: acelor lucruri carora le acorzi atentie ele iti vor aparea in cale neabatut iar lumea exterioara reflecta doar ceea ce vrei sa vezi si preiei doar in functie de credintele si asteptarile tale.

Ce vreau sa spun? Ti s-a intamplat vreodata sa-ti doresti foarte mult o masina noua pe care ai vazut-o in reviste sau tocmai ce a fost lansata si brusc aceasta intra in sfera ta de constientiinta? Brusc acea masina o vezi peste tot..cateodata se intampla chiar sa si-o cumpere vecinul…Acest lucru se intampla in constiinta noastra cu lucrurile pe care ni le dorim sau nu…Lipsurile si nefericirea odata aduse in atentia noastra ele vor aparea peste tot.

Ce mi s-a intamplat mie in experiment? M-am hotarat ca intr-un timp limitat – 24 de ore – sa vad masini verzi. Nu conteaza modelul, marca..doar masini verzi.

Am zis ca masinile verzi sunt mai rare. De obicei eu le vedeam pe cele negre, rosii, albe..si cam atat. In momentul in care mi-am propus asta, brusc, masinile verzi au inceput sa existe in viata mea. Stateam la semafor …. hopa o masina verde in fata mea, langa mine sau in spatele meu. Cautam un loc de parcare? Hopa, singurul loc de parcare era langa o masina verde. Ca sa nu mai spun ca pe strada mea niciun vecin nu avea masina verde..ei bine, ce sa vezi? Tocmai si-a achizitionat cineva o masina verde..nu ma intrebati marca sau modelul ca nu stiu. Important este ca e verde. Masinile verzi au inceput sa faca parte din viata mea desi, puteam spune cu mana pe inima ca nu exista multe masini in Bucuresti de culoare verde. Va spun eu! Exista! Chiar foarte multe!

Acest experiment apartine cartii scrise de Pam Grout – E2. Iti recomand sa o citesti pentru ca, “masina verde” este doar unul dintre experimente incercate de mine. Mai sunt altele care te vor ajuta sa descoperi lucruri simple si folositoare si pe care te las sa le descoperi singur/a.

“Odata ce dezvolti un sistem de gandire de orice fel, traiesti dupa el si il predai si altora” – Un curs in miracole

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.