1

Ia o foaie de hartie si scrie!

notebook-and-pencillAm avut la un moment dat un client pe care l-am rugat sa scrie in fiecare seara, intr-un carnetel, pe niste foi de hartie…nu conta – pentru ce este recunoscator in ziua care tocmai s-a terminat. Mi-a spus ca lui nu-i place sa scrie, ca scrisul nu-l atrage si nu vede deloc beneficiile scrisului. I-am explicat ca, a scrie ceea ce simti sau a scrie ceea ce iti propui, pe hartie, cu mana ta poate fi una dintre cele mai la indemana tehnici prin care iti poti schimba viata. Exista studii care au demonstrat ca exprimarea in scris ajuta chiar la vindecarea fizica precum si la depasirea unei traume sau a unor experiente neplacute.

Intr-unul dintre seminariile la care am participat, la un moment dat am fost rugati sa scriem faptul ca ne iertam pe noi insine pentru ceea ce consideram noi ca nu ne putem ierta. Sa cerem iertare in scris si sa stam cateva clipe in acele momente in care cerem iertare. Apoi acea hartie daca vrem o putem arde sau o putem pastra….De asemenea am intalnit-o si ca practica terapeutica.. scrierea unei scrisori unei persoane pe care nu o mai poti revedea..cum ar fi cel de care ai divortat, un parinte pe care nu mai ai cum sa-l vezi etc…Diverse cazuri in care vrei sa-ti ceri iertare. Cuvintele pe care le scrii au un rol atat de catartic incat uneori poate fi mai puternic decat orice altceva.

Cu o foaie in fata ta esti doar tu cu tine. Pe foaia de hartie poti scrie orice crezi ca te deranjeaza, iti poti cere iertare, poti spune tot ceea ce te doare cu privire la o relatie..Apoi poti face orice cu acea foaie. O poti arde, o poti pastra, chiar o poti trimite prin posta…Ce vrei tu, ce simti tu..

Acest lucru functioneaza in ambele directii. E foarte important si ca scrisul sa-l poti folosi si in sens pozitiv. Obiectivele scrise pe hartie sunt cele care conteaza. Mintea ta este oricum foarte ocupata tot timpul. Daca iti spui doar in minte ceea ce iti doresti, concentrarea ta e foarte mica pe acel lucru. Creierul tau este obisnuit sa proceseze 2000 de biti de informatie pe secunda din cele 400 de miliarde de biti de informatie pe care ii percepe. Insa daca te apuci sa scrii pe o foaie cu un simplu pix ceea ce vrei – cat mai detaliat cu putinta – atentia ta va fi mai mult timp concentrata pe ceea ce iti doresti decat daca doar gandesti asta.

Nu subestima puterea scrisului. Ia o foaie de hartie si scrie tot ce te doare. Ia o foaie de hartie si scrie tot ceea ce iti doresti. Pare simplu si da, este! Spune-mi ce se intampla dupa asta 🙂

admin

One Comment

  1. Navigand pe netul romanesc uite ca am nimerit
    pe pagina dvs.. Nu pot sa nu remarc ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor de pe acest sait
    si va doresc cat mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.