0

De ce relatiile sunt complicate?

sunset-hands-love-womanAsta e din ciclul: am x ani de relatie dar partenera/partenerul nu mai doreste relatia. Sau e in alta relatie. Si asa te trezesti ca din iubirea care era, din casatoria frumoasa pe care o aveai, te trezesti singur si neintelegand nimic. Nu stii ce sa crezi. Nivelul de incredere in sine este la minim. Usor, usor incepi sa-ti dai seama de greselile facute. Incepi sa-ti vezi pasii tai gresiti si sa-ti spui: am fost agresiv(a), nesigur(a), duplicitar(a), manipulator. Sau incepi sa devii acuzator si sa spui: “Cate nu am facut eu pentru relatia asta!”, “Am facut totul pentru relatie!”, “I-am dat totul”…. Si exemplele pot continua.

Si iti dai seama ca vrei sa te schimbi. Vrei sa te schimbi astfel incat partenerul/partenera sa vina inapoi. Insa am o veste proasta pentru tine: lucrurile nu functioneaza asa. Daca vrei sa te schimbi pentru ca relatia sa functioneze vei merge pe un drum minat. Daca vrei sa te schimbi pentru a-ti fi tie bine, de a fi tu cu tine intr-o relatie excelenta, atunci esti pe drumul cel bun. Da, relatia ta cu tine conteaza pentru ca de acolo incep problemele. Daca relatia ta cu tine este complicata asa vor fi toate relatiile tale: complicate.

Ceea ce trebuie tu sa te intrebi este: Ce pot face astfel incat sa ma simt bine cu mine? Daca nu te simti bine cu tine cum crezi ca se va simti bine oricine din jurul tau? Si aici vorbim de toate relatiile tale: personale sau profesionale.

Din punctul meu de vedere relatiile pe care le avem cu ceilalti sunt cel mai bun curs de dezvoltare personala de care putem avea parte ca si oameni. Cele mai bune lectii spirituale le poti invata chiar de la partenerul tau. De ce spun asta? Fiecare om din viata ta este oglinda ta. De la ei inveti cel mai mult. Si aceasta oglinda are multe fatete, cam tot atatea cate roluri interpretezi. In relatiile personale insa, exista oglinda care doare cel mult…pentru ca acolo este ceea ce vrem sa ascundem de noi. Acolo ies la iveala rautatile, agresivitatea, egoismul. Si degeaba spui dupa aceea: O nenorocita/un nenorocit! M-a inselat! O curva/un curvar! Pentru ca acolo, in cealalta persoana si actiunile lui esti chiar tu! Este acea parte din oglinda la care nu vrei sa te uiti niciodata. Pentru ca, nu-i asa?! Suntem perfecti. Asa am fost invatati de mici: sa fim perfecti, cuminti, in banca noastra.
Primul pas pe care il poti face este sa te intrebi: ce pot face astfel incat sa fiu multumit de mine? ce am invatat? Apoi, sa multumesti fostului partener/partenera ca a fost alaturi de tine x ani, ca a avut rabdare cu tine si ca ati trait impreuna clipe minunate. Si de abia apoi sa incepi schimbarea ta.

Vrei sa descoperi mai mult despre relatia personala cu tine insuti? Poti oricand sa iti faci o programare pentru o sedinta de coaching cu mine pentru a descoperi mai multe despre relatia ta cu tine si de ce relatiile cu ceilalti sunt complicate. Imi poti scrie pe tudorachecreola@gmail.com sau ma gasesti pe facebook.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.