0

Care e treaba cu echilibrul?

ochiul furtuniiCe inseamna atunci cand iti doresti echilibru? Unii oameni asta isi doresc si vor o viata in care echilibrul sa fie pe primul plan. La intrebarile pe care le pun ca si coach am regasit tot mai multe raspunsuri care implica echilibrul dar si nevoia de a avea o viata echilibrata. Si atunci vine urmatoarea intrebare: de fapt ce este acest echilibru? Este ca si cum te-ai afla in acel punct al unei furtuni in care totul este calm desi furtuna face ravagii pe langa tine. Fenomenul cunoscut drept ochiul furtunii este o zona lipsita de vanturi, ploi iar furtuna se desfasoara in jurul sau. Ceea ce nu stiu multi este faptul ca deja se afla in ochiul furtunii dar ei inca nu stiu asta si atunci traiesc in furtuna, in dezechilibru

Hai sa vedem cum stau lucrurile de fapt! Viata este despre sustinere si provocare, pozitiv si negativ, bine si rau. Tendinta fiecarui om este sa vrea mai multa sustinere decat provocari, mai mult bine decat rau, mai mult pozitiv decat negativ, insa viata ti le ofera pe amandoua. De ce? Ca sa te poti dezvolta ca fiinta umana. Societatea te invata ca doar daca esti intr-un anumit fel vei fi acceptat de catre ea. Pentru multi oameni, partea negativa nu exista. Nu o accepta sub nicio forma. Pur si simplu trebuie sa intelegi ca nu exista doar partea pozitiva fara cea negativa cum si invers, nu exista partea negativa fara partea pozitiva. Daca crezi ca o sa pierzi ceva sau pe cineva este indicat sa te intrebi care sunt posibilitatile opuse: ce o sa castigi? Daca ai putea sa crezi ca esuezi la ceva te poti intreba unde este succesul tau?

Negativul si pozitivul sunt mecanisme de feed-back si fara prezenta uneia dintre ele nu ai atinge maretia. In societatea noastra suntem invatati sa avem numai o parte fara cealalta. Ar trebui sa fim amabili si niciodata cruzi, blanzi si niciodata aspri, pozitivi si niciodata negativi. In realitate ambele se petrec simultan si daca incepem sa le vedem pe amandoua vom intra intr-o lume diferita. E ca atunci cand vezi doar partea unei monede dar asta nu inseamna ca nu exista si partea cealalta. Ca nu o vezi.. asta nu e problema monedei. Este problema ta. Doar ca moneda are 2 fete si este alegerea ta pe care vrei sa o vezi.

De cate ori nu ti-ai spus “Vreau doar sa fiu fericit!”??? Aceasta este o emotie dezechilibrata pentru ca vrei doar o parte a monedei fara sa realizezi ca nu exista fericire fara tristete. Daca faci un minim efort sa te duci dincolo de mintea ta dezechilibrata si sa te duci in starea de recunostinta pentru ceea ce ai déjà si te face fericit… iata déjà ca faci un prim pas catre echilibru.

Am auzit de multe ori: “Viata mea este grea in acest moment”, “M-am saturat sa nu am bani”, “Vreau o relatie care sa ma faca fericit”. Acestea sunt doar jumatati de adevar pentru ca in toate aceste afirmatii exista si partea opusa, complementara. Te poti intreba: “Daca nu am bani unde este bogatia mea?” – poti fi bogat in prieteni, familie, sanatate etc. Te mai poti intreba: “Daca cineva a fost rau cu mine cine a fost amabil?”, “Daca nu am o relatie de iubire unde experimentez iubirea?” ..si asa mai departe.

Deci care este treaba cu echilibrul? Treaba este ca el exista fie ca tu il vezi sau nu. Universul este creat in asa masura incat totul este in echilibru. Important este ca mintea ta sa-l perceapa. In momentul in care realizezi ambele parti ale unui lucru cu siguranta o sa incepi sa vezi si echilibrul perfect din viata ta.

Vrei sa descoperi mai mult despre echilibru? Poti oricand sa iti faci o programare pentru o sedinta de coaching pentru a descoperi mai multe despre echilibrul din viata ta. Imi poti scrie pe tudorachecreola@gmail.com pentru o programare. De abia astept sa lucram impreuna 🙂

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.