0

Cand ai fost ultima oara recunoscator?

13563818599us36Gandeste-te un pic la oamenii din jurul tau…si acum gandeste-te cati dintre ei isi exprima intr-un fel sau altul nemultumirea. Incepand de la vreme, trafic si pana la problemele personale, nemultumitii sunt peste tot. Si daca faci parte dintre ei iti propun un mic joc: in fiecare dimineata sau in fiecare seara, gandeste-te pentru ce esti recunoscator. Trece in revista lucrurile bune din viata ta si fii recunoscator celor care au facut posibile aceste lucruri. Cu siguranta in familia ta sunt oameni care iti fac viata mai usoara: gatesc, spala, fac curatenie. Fac acele treburi casnice care cu siguranta te ajuta pe tine sa castigi timp, sa iti petreci timpul intr-un alt mod. Fii recunoscator pentru asta.
Am intalnit un anumit grad de egoism atunci cand vine vorba de cineva care sustine familia..si aici vorbesc si de femei si de barbati. Cei care considera ca daca a merge in fiecare zi la serviciu si a aduce bani in casa este deja un mod de a fi scutit de a mai face lucruri impreuna cu familia (de la cumparaturi pana la a face curat in casa) gresesc enorm. Pentru ca acest timp petrecut intr-un mod conectat cu apropiatii te imbogateste mai mult decat orice. Fii recunoscator pentru cei dragi tie! Petrece timp cu ei!
Te-ai gandit vreodata ca in drumul tau spre munca de la soferii de autobuz sau metrou pana la cafeneaua de unde iti iei bautura calda care iti place atat de mult sunt lucruri pe care oamenii le fac pentru ca tu sa ajungi unde vrei si sa iti incepi cu bine ziua de munca. Ok, platesti pentru toate acestea si ei sunt platiti la randul lor pentru asta dar asta nu schimba faptul ca acesti oameni isi cheltuiesc energia si timpul lor pentru ca tu sa realizezi ceea ce iti doresti. Te-ai gandit vreodata ce s-ar intampla daca gunoierii nu ti-ar mai lua gunoiul? Si exemplele pot continua. Fii recunoscator pentru toate acestea! Oamenii acestia, chiar daca nu ii cunosti, fac parte din reteaua ta de sprijin si sunt importanti pentru tine chiar daca pana acum nu ti-ai dat seama de asta. Fii recunoscator pentru micile favoruri pe care le primesti de la ceilalti.
Nu e cazul sa te opresti acum sa le multumesti fiecaruia in parte dar cu siguranta poti fi recunoscator macar in gand.
Cu siguranta in viata ta exista anumite persoane speciale care te-au ajutat la un moment dat. Ca ti-au spus o vorba buna. Ca te-au invatat ceva. Ca te-au ajutat sa devii cine esti acum in activitatea ta. Fii recunoscator pentru ei. Daca ai posibilitatea da-le un semn si multumeste-le.
Practica recunostinta zi de zi, ceas de ceas si vei vedea ce multe lucruri se vor schimba in viata ta!
Daca ti-a placut sau nu, da-mi te rog un semn pe facebook sau lasa un comentariu mai jos. Voi fi recunoscatoare pentru asta!

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.