Despre mine

SCHIMBARE …

Eu sunt Creola
Am lucrat multa vreme intr-o multinationala pentru care multi ar fi platit bani sa lucreze. Am muncit 11 ani in acel loc si acolo am invatat foarte multe despre o meserie care altfel nu cred ca as fi invatat in alta parte mai mult. Este vorba de Relatii Publice. Si este vorba de ProTV.

Desi terminasem psihologia, televizunea m-a prins atat de mult incat am uitat de mine. Pana la un moment dat. Asa cum se intampla in viata oricui a aparut o persoana, Ela, care m-a ajutat sa imi dau seama ce vreau cu adevarat. Si astfel am ajuns pe la cursuri de dezvoltare personala, am mers chiar si la un Bootcamp (pentru cei care au auzit de Andi), am reinceput sa citesc carti si astfel am revenit pe un drum pe care il abandonasem. Asa am ajuns la NLP si la cursurile Asociatiei Romane de NLP.

Am incaput pe mana a doi oameni senzationali, Marcel si Iuliana, care m-au ajutat sa reinvat ce inseamna sa traiesti. Din acel moment totul s-a schimbat pentru mine si am pornit intr-o calatorie care in doar 5 ani m-a schimbat total. Am devenit dintr-o persoana care cauta cu orice prilej validarea celorlalti o persoana increzatoare in fortele proprii si care a hotarat ca este timpul sa faca o schimbare.

Mi-am dat demisia (deh, la vremea aceea nu era o moda si multi mi-au spus ca sunt nebuna) si mi-am luat un an sabatic. Ideea este ca am lucrat din acel moment cu mine. Am testat, am citit, am actionat, am notat, am observat, am invatat. Legea atractiei, legea rezonantei, conversatii cu dumnezeu, scoli ale zeilor, linii ale timpului, transa si tot felul de metode prin care m-am autodezvoltat. La un moment dat, am lasat totul sa vina spre mine, am invatat cand sa imi pese si cand nu, cand sa rad si cand sa plang, cand sa ma implic si cand nu, cand sa spun da si cand sa spun nu…si lista poate continua….Cu alte cuvinte mi-am dat seama ce este important pentru mine. Mi-am dat voie sa gresesc si sa invatat din greseli…va spun ca e mare lucru pentru o perfectionista ca mine!

Cu alte cuvinte am invatat pe pielea mea ce inseamna schimbarea. Pentru ca schimbarea este cuvantul de baza in dezvoltare personala si coaching. Cei mai multi oameni se tem de schimbare. Schimbarea este ceva ce sperie, ce streseaza si am ajuns sa cred ca nu este la indemana oricui. Pentru ca iti trebuie curaj sa faci schimbari in viata ta. Cateodata mai mult…cateodata mai putin!
De aceea coachingul si dezvoltarea personala nu este pentru oricine. Sunt multi oameni care nu isi vor depasi vreodata confortul lor. Asa zisa zona de confort. Pentru ca atunci cand ceva nu merge ceva in viata lor oamenii isi doresc o schimbare in bine care sa vina de undeva..De obicei din exterior.
Insa va dau o veste proasta. Schimbarile din viata voastra vin din interior. Asa ca mai bine incepe cu tine!

Am intalnit clienti in coaching care imi spun : “Vreau ca seful meu sa se schimbe!” sau “Vreau ca sotul meu sa se schimbe!” si vin la mine cu gandul de a-i schimba pe ceilalti si eu trebuie sa-i invat cum sa o faca. Este o premisa gresita si neproductiva.

Avem controlul asupra vietii noastre, nu si asupra vietii altora. Putem avea controlul asupra a ceea ce noi simtim, gandim, percepem. Nu putem avea controlul asupra a ceea ce simte, gandeste si percepe celalalt. Oricat de apropiat gandim ca ne este. Asa ca, incercand sa-l schimbi pe celalalt nu este decat o iluzie. Iluzie pe care de cele mai multe ori o credem posibila.
Mai mult, oamenii nu prea inteleg cum este si ce este coaching-ul si acelora le spun: “coaching-ul se experimenteaza pentru ca a vorbi despre ce inseamna si cum se face sunt bla bla bla-uri si nu cred ca cineva vrea sa auda bla bla bla-uri cand este vorba de viata lui”.
O alta realitate de care m-am lovit pe parcursul sedintelor de coaching este faptul ca multi se asteapta ca in coaching sa le spun ce sa faca.
Si atunci le spun:
Coachingul este despre a lucra cu tine
Coachingul este despre schimbarea ta
Coachingul este despre a-ti atinge constant obiectivele.
Coachingul este despre a-ti respecta valorile.
Coachingul este despre schimbarea convingerilor tale limitative
Coaching-ul este despre a lua cele mai bune decizii cu ceea ce ai la indemana.
Schimbarea incepe cu tine si crede-ma, odata cu ea, in jurul tau se vor schimba persoane, evenimente si chiar viata ta!
Vrei sa incepi schimbarea ta? Vrei sa incepi cu tine? Ai curaj?

Contacteaza-ma.
Clientii mei sunt variati, frumosi si plini de realizari!
Poti citi despre unii dintre ei aici

Imi poti scrie la tudorachecreola@gmail.com sau ne vedem pe Facebook

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.